Kassanhallinta

Pokerissa pelikassan, eli ‘bankrollin’ hallinta on tärkeää. Pelikassa pidetään erillään muista varoista ja se on tarkoitettu vain pokerin pelaamiseen.

Hyvä pelikassa antaa pelaajalle mahdollisuuden pelata normaalia peliä tietyllä panostasolla ilman pelkoa siitä, että hän menettäisi yhtäkkiä kaikki pelaamiseen tarkoitetut varansa.

Pelatessa tapahtuvia hetkellisiä ylä- ja alamäkiä kutsutaan varianssiksi. Hyvä pelikassan hallinta auttaa siis kestämään myös hetkelliset alamäet, jolloin pelaaja voi keskittyä pitämään pelinsä normaalilla tasolla ja palaamaan tasaisesti voittavaan peliinsä.

No Limit Holdemia pelatessasi turvallisen pelikassan tulisi olla noin 20-30 sisäänostoa (‘buy-in’) pelaamallesi tasolle. Esimerkiksi NL50 pelejä pelaavan pelaajan 20 sisäänoston pelikassa olisi tällöin 20 x 50$ eli 1000$.

Sit&go; -turnauksia pelaaville suositellaan isompaa pelikassaa kuin käteispelien pelaajille, 30-40 sisäänostoa, jopa enemmänkin.

Kun pelaajan pelikassa ja taidot kasvavat, on luonnollista siirtyä kokeilemaan pelaamista isommalla tasolla, kunhan vain muistaa edelleen kassanhallinnan.

Tilanteessa, jossa pelaajan pelikassa ei kestä tappioita, on siirryttävä pelaamaan pienemmälle tasolle (jonne pelikassa on sopiva). Tämä voikin olla vaikeaa pelaajalle, joka on tottunut tiettyyn tasoon mutta se on järkevin vaihtoehto, jos aikoo nousta turvallisesti takaisin omalle tasolleen ja välttää koko pelikassansa häviämisen.

Hyvä, voittava pelaaja voi siis pelata turvallisin mielin omalla tasollaan kun kassanhallinta on kunnossa ja pelikassa kestää myös hetkelliset alamäet.