World Series of Poker, eli WSOP, on jättimäinen vuosittain Las Vegasissa pelattava pokeritapahtuma, jossa pelataan viitisenkymmentä pokeriturnausta. WSOP-turnauksen voitto, josta palkinnoksi saa rahan lisäksi timantein koristellun rannekkeen, on suurin unelma ja tavoite kaikille pokeriturnauksia pelaaville.

Suomalainen ei ole koskaan WSOP-turnausta voittanut, mutta läheltä on mennyt useampiakin kertoja. Tässä suomalaisten pokerinpelaajien parhaat WSOP-suoritukset.
Helppi lähimpänä suomalaisvoittoa

Suomalaisista lähimpänä WSOP-voittoa on ollut Juha Helppi. Vuonna 2006 Helppi pelasi itsensä niin lähelle voittoa, kuin se vain on mahdollista – vasta riverin epäonninen kortti vei voiton Helpin käsistä.

Helpin läheltä piti -tilanne tapahtui 1000$ + rebuys no limit holdem -turnauksessa. Tuossa turnauksessa Helppi oli pelannut erinomaisesti, eikä vastassa ollut enää kuin yksi pelaaja. Tuo vastaan asettunut pelaaja oli kovin mahdollinen, eli tuolloin kymmenettä WSOP-voittoaan metsästänyt Phil Hellmuth.

Hellmuth vs HelppiHelpin ja Hellmuthin heads-upin alkaessa Helppi oli noin 2:1 chippijohdossa. Helppi kasvatti johtoaan entisestään, kunnes pelaajat laittoivat all-in ennen floppia. Helpillä oli A6, Hellmuthilla 55 ja pöytäkortit veivät pelaajat varsinaiseen vuoristorataan. Floppi toi Hellmuthille setin, mutta samalla Helpille värinvedon. Värinveto napsahti kiinni turnissa ja Helppi oli nyt yhden kortin päässä turnauksen voitosta. Riverin kortti kuitenkin toi pöytään parin ja Hellmuth vei jaon täyskädellä.

Kohtalokkaasta riveristä eteenpäinkään onni ei suosinut suomalaista. Ensin Hellmuth tuplasi taskukuninkailla Helpin AT:tä vastaan ja hieman myöhemmin turnaus päättyi ennen floppia tehtyyn all-iniin. Viimeisessä jaossa Hellmuthilla oli AJ, Helpillä A9 ja pöytäkortit eivät miesten voimasuhteita muuttaneet. Hellmuth nappasi kymmenennen WSOP-rannekkeen, Helpin oli tyytyminen kakkossijaan ja 331 000 dollariin.

Helppiä lukuun ottamatta kukaan suomalainen ei ole yltänyt WSOP-turnauksen kaksinpeliin asti. Patrik Antonius ylsi 2007 lähelle, kun hän sijoittui 10 000$ potti limiitin Omahassa kolmanneksi. Omaha on muutenkin ollut suosiollinen suomalaisille, vuoden 2006 10 000$ Omaha -turnauksen 10 parhaan joukossa oli peräti kaksi suomalaista, Jani Vilmunen ja Thomas Wahlroos. Pakka oli kuitenkin jääkylmä varsinkin Vilmuselle (ks. video, Vilmunen kommentoi myöhemmin, että videon kohdassa 2:15 alkavassa kädessä menivät hänen voiton mahdollisuutensa) ja suomalaiset poistuivat turnauksesta sijoilla seitsemän ja kahdeksan.